Lähitapiola sijoittaa Tampereen kansi hankkeeseen

By Kansiareena.fi | Kansiareena uutiset

huhti 06

Tampereen Kansi ja Areena -hanke otti tiistaina 3. lokakuuta 2017 merkittävän askeleen kohti toteutumistaan, kun hankkeen sijoittajakumppanit LähiTapiola-ryhmä ja OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöt sekä SRV solmivat yhteisyrityssopimuksen. Lähitapiola-ryhmästä sijoittajina on mukana 15 yhtiötä ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva. Samassa yhteydessä SRV allekirjoitti monitoimiareenan osakassopimuksen projektiyhtiön puolesta yhdessä Tampereen kaupungin kanssa. Hankkeen sijoittajakumppanit tulevat mukaan projektiyhtiön omistajiksi, kun lopullinen investointipäätös on tehty.

– Tänään allekirjoitettu yhteisyrityssopimus vie hanketta ison harppauksen eteenpäin. Sijoituksellisesti se on kannattava sijaintinsa, monipuolisten toimintojensa, korkealaatuisen asumisen ja liiketoimintapuitteidensa ansiosta, sanoo LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon kiinteistösijoitusjohtaja Vesa Eskoli.

Kansi ja Areena -hanke liittää toteutuessaan yhteen Tampereen itä- ja länsipuolen ja alue muodostaa uudenlaisen hybridikorttelin, jossa yhdistyvät asuminen, työskentely ja Suomen suurin, noin 13 000 katsojapaikan urheilu- ja tapahtuma-areena, sen yhteyteen rakennettava hotelli, ravintoloita ja muita viihtymiselle varattuja tiloja, kuten Veikkauksen toinen kasino. Ensimmäisessä vaiheessa eteläiselle ratapihalle rakennetaan kansi ja sen päälle areena, hotelli ja kaksi tornitaloa. Toinen vaihe pitää sisällään pohjoisen kannen sekä kolme tornitaloa. Kokonaisuudessaan kohteeseen tulee arviolta jopa tuhat asuntoa.

– LähiTapiola on keskinäinen asiakkaidensa omistama vakuutusyhtiö. Haluamme olla näkymässä ja vaikuttamassa paikallisesti ja valtakunnan tasolla edistämässä asukkaiden ja yritysten hyvinvointia. Tämä hanke on erinomainen esimerkki tällaisesta vaikuttamisesta, sanoo LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela.

Osakassopimus on aiemmin kerrotun mukaisesti ehdollinen valtiontuen varmistumiselle ja sopimuksen muiden ennakkoehtojen täyttymiselle. Talouspoliittinen ministeriövaliokunta on puoltanut 18 miljoonan euron valtiontuen myöntämistä areenalle, ja eduskunta käsittelee avustusta arviolta loka-marraskuussa. Monitoimiareenan osakassopimuksen allekirjoituksen yhteydessä julkistettiin myös areenan rahoittamiseen osallistuvat pankit. Lopullisen investointipäätöksen arvioidaan syntyvän loppuvuonna 2017, ja rahoittajiksi ovat lähtemässä Nordea, OP Tampere, Handelsbanken ja LähiTapiola (Yritysrahoitus I Ky).

Hankkeen kokonaisarvo on yhteensä yli 500 miljoonaa euroa. SRV, LähiTapiola-ryhmä ja OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöt muodostavat hankkeen sijoittajaryhmän tasaosuuksin. Sijoittajaryhmä yhdessä Tampereen kaupungin kanssa muodostaa areenakonsortion, joka rakennuttaa monitoimiareenan ja harjoitushallin. Sijoittajaryhmä rakennuttaa lisäksi hankkeen muut osat eli asuintornit, hotellin, toimisto- ja liiketilat sekä pysäköintihallin. Kokonaisuuteen kuuluu myös kuuden asuinkerrostalon rakennuttaminen Ranta-Tampellaan. Tämänhetkisen aikataulusuunnitelman mukaan koko kokonaisuus olisi valmis vuonna 2023.

Hankkeen rakennustyöt päästään aloittamaan lopullisen investointipäätöksen syntyessä, mutta SRV käynnistää jo valmistelevia rakennustöitä. SRV:n tavoitteena on aloittaa kannen ja areenan rakennustyöt vielä tämän vuoden aikana.

About the Author

Leave a Comment:

Leave a Comment: